söndag 27 februari 2011

Första konserten

En av mina första Lo`s. Dotterns första konsert hon följde med en kompis och hennes mamma till Gröna lund för att se Lady gaga. En hes och lycklig tjej kom hem vid 21.30 och berättade -Mamma, det var över 20.000 pers där!   
- Äh,  lägg av så många får inte plats på grönan, svarar jag. Döm om min förvåning när jag dagen efter får se löpsedlarna: Rekord på Grönan med över 22.000 personer slog hon Bob Marleys rekord. Tycker kortet är så härligt, taget på henne och folkhavet samtidigt som hon fotar med sin mobilkamera, gissa hur många foton de kom hem med......


Härligt tjocka och glansiga stickers köpta i scraphörnan på lågprisbutiken Eurostore. Är ej av bästa kvalitet, alla kanter har släppt från pappret, men jag tyckte de passade så bra. Även pappret och bården med blommorna på är därifrån. har skrapat alla kanterna på foto mattorna med sax. ( ägde ingen edge scraper då )
 Vet inte vad alfabetet heter som bokstäverna är från. Men de är utstansade med hjälp av en cuttle bug som tillhör min inspererande vän och kollega Heidi.
Biljetten är från http://misscutiepiegoes80s.blogspot.com/  som jag skrivit ut och sedan haft glossy accents från Ranger på.
Gjorde en tag för att stoppa ner bakom fotot. Faktan kopierade jag direkt från tidningsartikeln, så här efteråt önskar jag ju självklart att jag låtit dottern svara på frågorna själv.

Memo/Fotohållare

Hade dille på att göra foto/memohållare ett tag. Satt på semestern och böjde ståltråd i olika former.  Gjöt sedan fast dem i betong. Mestadels använde jag olika iskubsformer av silikon el. plast. På favoriterna var foten i form av puzzelbitar som sedan gick att sätta ihop med varandra. Har tyvärr ingen bild på dem ska se om jag hittar nån.

tisdag 15 februari 2011

Litet rabarberblad

Ett av alla rabarberblad jag gjöt sommaren 2010 får nu agera tvålkopp. 
Jag har satt möbeltassar under för att inte repa handfatet. Använder egentligen alltid flytande tvål, men denna avokado/lime tvål från Forever doftar underbart. Tidigare har det lilla rabarberfatet används som smyckesskål  för örhängen o dyl.

Stjärna av betong


En stjärna av betong, som jag stämplat "jul" på. Under julen har den legat i denna kruka med mossa som stått inuti en stor ljuslykta i köket. Tanken var att lyktan skulle hänga i ena hörnet vid vår matplats. Kedjan är fixad men jag väntar fortfarande på att mannen ska sätta en krok i taket.

fredag 11 februari 2011

                                                                Betongfat

Ett betong fat jag gjorde förra sommaren, älskar den. Stor och härlig, jag har den oftast fylld med vatten och dekorationer som blomblad och mina flytande betonghjärtan. Den är gjord av ett av rabarberbladen från vår trädgård, ja de blir enorma.

onsdag 9 februari 2011

canvastavla

Minnestavla


Denna tavla är väldigt enkel, men betyder mycket för mig. Det är en minnestavla över någon som betytt väldigt mycket för mig.
Jag har först klätt canvasen med gipsbindor för att skapa en spännande struktur. Jag har sedan dekorerat med två olika slags spetsar köpta i min lokala tygbutik. Rosor, hörn och änglavingar från Panduro. Hjärthänget tror jag kommer från ett av dotterns gamla halsband.

Välkommen

Detta blir mitt första inlägg. Har aldrig bloggat förr och har tvekat länge om jag överhuvudtaget ska.
Så hoppas ni har överseende med en nybörjare. Bloggen kommer vara som min egen pysseldagbok. Jag har alltid gillat att skapa och har sysselsatt mig med lite olika saker genom åren men favoriterna under det senaste årt är scrapbooking och betong. Viljan att skapa är ibland större än orken, men en del av de saker jag gjort kommer jag visa här.