söndag 29 januari 2012

Kritkul canvas

Förra söndagen roade jag mig med att göra canvastavlor av vaxkritor! 

 Hittade en mindre avlång canvas som passade bra. Sonen ville också hjälpa till :)


Målade först canvasen med svart akrylfärg och limmade sedan fast kritorna med limpistolen. Jag använde en embossingfön och det gick faktiskt fortare att smälta kritorna än jag trodde. De mörka färgerna kom inte fram som de hade gjort om man haft en vit bakgrund. Men jag gillade verkligen kontrasten med den svarta bakgrunden. Vart jättenöjd och kommer definitivt göra flera!!


Kramiz!

söndag 22 januari 2012

Ont, det gör ont.....


Trodde aldrig att man skulle behöva vara hemma från jobbet för tandvärk men veckan som var har nog varit en av de absolut sämre i mitt liv. En någorlunda nylagad tand fick för sig att jävlas med mig och inflammationen spred sig till käkbenet. Aj, säger jag bara. Smärtan påminner om att föda barn. Skillnaden är att värken är lokaliserad i huvudet istället och att föda barn går över betydligt fortare!!!! Var hos tandläkaren 2 dar i rad för att få medicin i tanden och ätit pencillin stora som stolpiller och alvedon och ipren varannan timme i nästan 1 veckas tid. Igår började det äntligen avta och jag har kunnat hålla mig till den max rekommenderade dosen av värktabletter. efter att varit hemma en vecka utan att kunna göra så mycket var jag rastlös igår så jag åkte och köpte en canvastavla och kritor :) som jag och sonen roade oss med på kvällen. Bilder kommer i ett senare inlägg!

Hoppas ni haft en bra vecka och helg. Kramiz

fredag 6 januari 2012

Pelletsburk!

Idag har jag altrat en burk som jag ska ha kaninernas pellets i. Tröttnat på att ta direkt från plastpåsen, jag fastnar alltid i handtagen/öglorna och strular. Hade en ganska stor och hög burk som det varit godiskolor i som jag tror kommer funka bra i allafall nu när jag har dem inne över vintern, ute skulle sen bli förstörd direkt. Vill inte behöva vara försiktig när de ska ha mat så höll den enkel med lite dekorationer på.




kramiz

torsdag 5 januari 2012

Kreativt stök

Så här kan det se ut hemma vid köksbordet när man får för sig att pyssla. Just vid det här tillfället var det faktiskt min dotter som fråga om vi kunde scrappa. Målet var inte att skapa en Lo utan hon ville göra en egen bakgrund som senare kan användas. Lo'n jag höll på med har legat i en vecka nu och jag vet inte om jag är klar än, känns som nått fattas men vet inte... Får ta tag i det nån annan dag! Kramiz

tisdag 3 januari 2012

Behöver du hjälp med Mojon?



Eller behöver du inpiration gör som jag. Jag har anmält mig till Creative Jumpstart Summit. Varje dag får jag en länk med lösenord till en video/tutorial där varje dag olika kreativa människor delar med sig av hur de får igång kreativiteten så här efter jul, har hitills hunnit sett två och båda har varit värt att titta på. jag tror inte att det är några problem att anmäla sig i efterhand och det är Gratis. Är du intresserad anmäl dig HÄR

Nu ska jag lägga mig på soffan med en skål chips och njuta av den sista ledigheten för denna jul, för i morgon börjar jag jobba igen.
Kramiz

Flying hearts

 Jag hoppas att ni alla har haft en bra Jul och ett härligt Nyår och ser fram emot ett nytt år. Själv började jag det nya året med att boka in mig tillsammans med en vän till en heldagskurs med Ingvild Bolme som hålls i Järfälla i Maj. Man måste ju ha nått att se fram emot i det här regnrusket eller hur ;)

Några "Tags" jag gjorde innan jul. Fick inspirationen från en juletikett i nya tidningen Inzpiras julnummer. Använde aldrig mina som juletiketter utan de hamnade som dekoration i vår lilla gran i hallen istället.
Tyvärr syns det inte men de har en härlig glittrig lyster.


Har använd mig av gamla boksidor ur en grekisk grammatikbok, wellpapp, mönstrat papper från basic grey, notstämpeln är en clearstamp från Glitz, distresser; Vintage photo och faded jeans och glimmer mist; pearl. Ritade egna mallar till hjärtana och vingarna.

Kramiz