lördag 27 oktober 2012

Höstkort




Idag visar jag ett födelsedagskort till barnens ena kusin som fyllde 13 år i torsdags. På kortet har jag använt mig av en digistämpel som jag färglagt med Promarkers. Dies, text av dymo och härliga höstbilder målade av Värdinnan av Pysselstaffetten, Stina Glaas med bloggen Allra helst. De fina bilderna finns på pdf HäR

onsdag 24 oktober 2012

Pysselstaffetten - Höstdekorerade ljus

Hej och Välkommna till mig!

Idag tar jag över i Pysselstaffeten från Sveas som igår visade en jättefin beskrivning på hur man kan fläta en egen kudde. Har du missat något tips finns bloggschemat med länkar här

Jag tänkte visa er ett sätt att dekorera ljus på.

Inspirationen fick jag av ett barndomsminne. På Lekis gjorde vi ofta gnuggteckningar av löv eller mynt. Så jag tog en promenad med barn och hund och hittade fina löv som vi tog med hem.

Jag tejpade (i två små hörn) fast löven med ådringen uppåt på ett vanligt papper för att de skulle ligga still. Sedan la vi vitt silkespapper över (brukar spara när man får presenter, annars finns det att köpa i hobbybutiker).

Tog en blyertspenna och gnuggade med sidan av spetsen över pappret och lövet så konturen och ådringen av lövet syns. Sedan klipps motivet ut lite slarvigt runt om.

Lägg motivet mot ljuset och lägg bakplåtspappret runt så du kan hålla fast det på baksidan. Värm nu med en embossingfön eller vanlig hårfön med cirkelrörelser över motivet under ca 15-20 sek. Bilden smälter nu in i stearinet.

Andra sätt

  •  Motiv från Internet utskrivet på silkespapper. Jag tejpar fast silkespappret på skrivarpappret lägger in det i skrivaren och printar ut min bild. (Lovar inte att det funkar på alla skrivare).   
  •  Man kan även stämpla direkt på ljuset eller på silkespapper men se till att använda en stämpeldyna som är vattenfast. 
  •  Använd ett utklippt motiv från översta lagret från en servett. 
  • Det finns massor av bra beskrivningar ute på nätet med fler alternativ. 

 Nu säger jag tack för att ni tittat in hos mig och lämnar med varm hösthand över till morgondagens pysslare Her name was greta

 KRAmIs Jill

tisdag 23 oktober 2012

helgbak!

Pysselsugen men sjuk och orkeslös, vad göra? Jag ropade på lilltjejen i huset och vi blandade ihop en trolldeg (saltdeg) lite snabbt. Gav henne en kavel, två pepparkaksformar och två olika stämplar..Kunde ju så klart inte låta bli att göra några själv!!  Har gjort små hål i så man kan hänga upp dem sen. Kan nog bli söta i granen eller på en julklapp....
Trolldeg:
1 Del varmt vatten
1 del salt
2 delar mjöl
Knåda ihop sedan är det bara att forma. Om du vill foga ihop två olika delar t  ex bollar till en snögubbe, pensla med vatten mellan delarna det "limmar" ihop delarna.
Jag brukar låta dem lufttorkad ett dygn först sen ha dem i ugnen på ca 100 grader 10-30 min beroende på hur stora figurerna är.
Kramis!!

torsdag 11 oktober 2012

Ljuslykta

Idag blir det ett snabbt Hej bara! Förra helgen hade jag och tjejerna scrapträff igen, Skoj!! Jag gjorde bla denna "lykta" då. Mallen jag använt kommer ifrån senaste Magnolia-tidningen.
Nu måste jag återvända till ugnen där mina Tabasco-frallor väntar. De är till Sonens skola so firar "Måsödagen" imorgon med bla cafe, höstmarknad, loppis, lotteri mm. KramiZ

onsdag 10 oktober 2012

Strul och Monokromt!

Sorry, för min urusla uppdatering men kan inte blogga från mobilen då den vänder på alla bilder. Har även haft problem att föra över bilder hit då jag tydligen överskridigt gränsen...Så nu måste jag radera bilder på picassawebalbumet där tydligen alla bilder man för över lägger sig. Problemet är att jag inte vet exaxt vilka bilder som ligger i bloggen och vilka som inte gör det och raderar jag dem från albumet försvinner bilderna på bloggen också....Vad göra?
I helgen deltog jag i En kväll-en utmaning som är en facebookgrupp. Precis som det låter har man bara ett par timmar på sig och den som lägger ut utmaningen bestämmer tid, pris och vad utmaningen ska bestå av. Lördagens utmaning bestod i att göra något "Monokromt" i grönt! Jag gjorde denna tag. Använde mig av distress, chalks och mister för att färga in tagen, blommorna och spetsen. Kramiz!